Sık Sorulan Sorular

1-Artcure kaç kez kullanılır?
Cevap: Artcure DP bir çok hastada tek doz ile tedaviyi sağlar. Hekiminizin uygun gördüğü durumlarda ikinci doz uygulanabilir.
2-Artcure’ün yan etkisi var mıdır?
Cevap: Sadece hassas cildi olan hastalarda uygulama bölgesinde kızarıklık yapabilir. Bu durum kalıcı iz bırakmadan 3-4 gün içerisinde iyileşir. Beklenmeyen bir etki gördüğünüzde mutlaka doktorunuza müracaat ediniz.
3-Sürekli kullandığımız ilaçlar var ise Artcure uygulaması ile birlikte kullanabilir miyiz?
Cevap: Sürekli kullandığınız ilaçları Artcure uygulaması ile de kullanabilirsiniz. Beklenmeyen bir etki gördüğünüzde mutlaka doktorunuza müracaat ediniz.
4-En uygun nereden temin edebilirim?
Cevap: Eczane ya da medikal bayilerden temin edebilirsiniz.
5-Artcure hangi hastalarda kullanılmaz?
Cevap: Kontrol altında olmayan diyabet hastalarında, şiddetli astım hastalarında, 3/5 kas gücü kaybı olan hastalarda, eşlik eden tümörü olan hastalarda ve hamilelerde kullanılmaz.
6-Artcure uyguladığımda hangi pozisyonda yatmam gerekir?
Cevap: Artcure uygulandıktan sonra omurga üzerine binen yükü en aza indirebilmek için 24 saat boyunca sırt üstü pozisyonunda yatmanız önerilir. Yatış süresi ve pozisyonu tedavinin tamamlanması için çok önemlidir.
7-Artcure uygulama esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Cevap: Sırt üstü yatış pozisyonunu zaruri ihtiyaçlarınız haricinde 24 saat koruyunuz. Patch'i uyguladıktan sonra 24 saat boyunca çıkarmayınız. Patch'i söktüğünüzde tekrar uygulama yapılmaz.
Patch vücudunuzda iken duş almayınız. Islanma ile patch yerinden sökülebilir.
Uygulama boyunca seyahat etmeyiniz.
8-Artcure uygulandıktan sonra fizik tedavi alınabilir mi?
Cevap: Evet, 15 gün sonra alınabilir.
9-Artcure etkinliğini klinik olarak ne kadar sürede gösterir?
Cevap: 1- 10 gün arasında artcure etkinliğini göstermektedir.
10–Artcure kaç yaş üzerinde kullanılır?
Cevap: ARTCURE için yapılan klinik çalışmalar 20-60 yaş grubundaki hastalar içindir. Bu yaş aralığındaki kullanımını risk fayda analizi yaparak hekiminiz özel olarak değerlendirilebilir.
11-Emziren annelerde kullanılabilir mi?
Cevap: Hamile ve emziren annelerde Artcure DP kullanımına yönelik klinik veriler mevcut değildir. Emziren annelerde kullanımının risk fayda analizi hekim tarafından özel olarak değerlendirilebilir.

Would you like to know more about Artcure DP?

Feel free to participate in our promotion meetings organized for physicians and healthcare professionals.

İletişim